Боя за ковано желязо Хостагрунд

s2160_hostagrund_kov_barva_biggestХАРАКТЕРИСТИКА И ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ НА ИЗДЕЛИЕТО : Боя за ковано желязо Хостагрунд е предназначена за декоративно покритие на изделия от ковано желязо, при които се изисква запазване естетичния вид на кования метал и дълък експлотационен живот. Тя е подходяща за използуване върху външни и вътрешни покрития на стоманени конструкции – например лагери, оси, шасита и огради. След предварително импрегниране боята може да се използува за защитно покритие на неметални основи, като бетон и дърво. Тиксотропният характер на боята позволява да не се стича по отвесни повърхнини.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ : Основата трябва да бъде чиста, суха, без мазнина, без прах и ръжда. Първо обезмаслете с бензин, ацетон или топла вода с перилен препарат. Остатъци от различни соли отстранете с чиста вода. Големи ръждясали замърсявания отстранете с шкурка, абразивни дискове, телена четка или ръждопреобразувател. След използване на ръждопреобразувател изплакнете с чиста вода. Порести повърхности първо се импрегнират с подходящ импрегнатор, за да се получи равномерно попиване на основната боя. Боядисани повърхности трябва да се почистят от не добре прилепнали покрития и да се обезмаслят. За проверка на съвместимоста на старото и новото покритие се препоръчва да се боядиса малък участък.

РАЗРЕДИТЕЛ : За измиване на инструментите се използва разредител Коресилин

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТТА : Боя за ковано желязо Хостагрунд се разбърква без да се разрежда и се нанася с четка или пистолет. Окончателното покритие трябва трябва да бъде с дебелина минимум 100 микрона. Ако се наложи полагане на втори слой трябва да е след 4 часа. Окончателното изсъхване е след 24 часа.